Zwaluw en hoe gaat het nu.. - Familiewerk
23081
post-template-default,single,single-post,postid-23081,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Zwaluw en hoe gaat het nu..

Afgelopen woensdag was ik in het ziekenhuis om bloed te prikken en om een nieuwe lading medicijnen op te halen voor de derde cyclus van drie weken.

De bloedwaarden waren sterk achteruit gegaan en vooral die van mijn lever. Dit is waarschijnlijk ook de reden van de pijn in mijn buik de laatste weken. Leverpijn kan overal uitstralen volgens de arts. We besluiten om nog één cyclus (3 weken) met huidige pillen te proberen en dan moet er een besluit genomen worden aan de hand van mijn bevindingen, bloedwaardes en een CT scan. Het kan zijn dat de huidige medicatie niet aanslaat, de bloeduitslagen wijzen voorzichtig in die richting.  Het besluit kan zijn om te stoppen met medicatie, doorgaan met huidige medicatie (bij verbetering van bloedwaarden) of een ‘paardenmiddel’ met nare bijwerkingen.
De pijnen in mijn buik heb ik voor het grootste deel van de dag onder controle. Onder controle betekent in dit geval extra medicijnen en zachte oefeningen die zeker bijdragen aan een verbetering. Ik slaap nu stukken beter dan voorheen.

De blaren onder mijn voeten zijn verdwenen door het gebruik van Aloë Vera, blaarpleisters hielpen weinig.. En wat is het heerlijk om weer te kunnen lopen, zonder pijn op te kunnen staan en te bewegen. Zodra het kan loop ik de boomgaard achter ons huis in, na zo’n 150 meter kom ik bij een open ruimte tussen twee boomgaarden. Het gras onder mijn voeten is nog nat van de laatste regenbui. Het is niet over het hoofd te zien; tientallen zwaluwen scheren hier van alle kanten over een slootje en over en door de bomenrijen. Ik loop weg vanuit het midden en stel mij op bij een appelboom zodat ik de vliegruimte van de zwaluwen niet verstoor.
Een kwartiertje geniet ik van de formidabele vliegkunsten van deze vogels. Ze scheren, soms langzaam, met hoge snelheid over het terrein. Ze vliegen laag over het gras en weten precies waar een voedselrijke luchtstroom is om insecten te vangen. Af en toe zijn er een paar die samen capriolen uithalen en die een bewonderenswaardige synchroniciteit laten zien. Wat een pracht in onze ‘achtertuin’. Voor mij was dit kwartiertje ‘go with the flow’.

Thuis onder de schuine dakoverstek hadden we afgelopen jaren drie á vier nestjes met zwaluwen en vanaf de veranda sloegen we ze gade. Dit jaar bleef het bouwen van een nestje uit en was het minder beweeglijk in de lucht. Wellicht komt het ontbreken van de zwaluwen omdat we de vijver hebben gedempt, geen idee. En toch, eind juni was er één stelletje dat op de restanten van een oud nest aan het bouwen sloeg. Mooi om te zien en te horen, het wegvliegen en ophalen van ‘bagger’ als cement voor hun nestje. Dat ging een paar dagen goed tot de schilder kwam, een steiger  voor een paar uurtjes bij het nest, was voldoende om het bouwen elders te beginnen. Jammer, we zien ze nu alleen nog in de verte.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.