Rustweek - Familiewerk
23047
post-template-default,single,single-post,postid-23047,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Rustweek

Vandaag gaat mijn ‘rustweek’ in. Na twee weken (chemo) tabletten slikken heb ik nu een week rust zonder medicijnen. En die rust is fijn, het slikken van tabletten gaat mij weliswaar makkelijk af maar de strikte 12 uur tussen het innemen van de medicijnen bepaalt mijn dagindeling sterk. Één van de zekere bijwerkingen is het dunner worden van de huid, de huid verbrand snel en ik moet zoveel mogelijk uit de zon blijven, mijn huid bedekken en insmeren.

 

Het tintelen in mijn handen en voeten is naar, soms word ik er ’s nachts wakker van. Een paar dagen terug kwam ik na een korte wandeling in de boomgaard thuis en ontdekte forse schrammen op mijn onderbeen. Tijdens het wandelen heb ik er niets van gemerkt. Het uitdrukken van een medicijn uit de aluminium verpakking kan ik alleen doen met opperste focus op de handeling en gevoelsmatig veel kracht. Het knopje op de elektrische tandenborstel voel ik niet en moet er naar kijken om aan/uit te zetten. Het knippen van mijn nagels duurt lang omdat de knipper tussen mijn vingers weg glipt. ‘Karakteristieke’ bijwerkingen van de eerste chemokuur zegt de neurologe en dit zal zich nauwelijks herstellen. Wel gaan mijn hersenen, daar waar het kan, een strategie verzinnen om met de beperkingen om te gaan. Een voorbeeld daarvan is mijn gevoel voor evenwicht, vooral ’s nachts moest ik steun zoeken. De laatste weken gaat dit bijna als vanouds. Hoe mijn hersenen dat doen weet ik niet, maar ik vind het geweldig.  Al met al is het draaglijk maar de bijwerkingen eisen veel van mijn incasseringsvermogen.

 

Één dag later (3 juli) lees ik deze blog nog eens door en schrik een beetje, ik vind het negatief. Meestal voel ik mij, ondanks alles, goed en kijk met vertrouwen naar de toekomst. We hebben het goed samen, beleven alles heel intens, kijken terug én vooruit. We ruimen nog een keer op, veel spullen konden we bij de vorige ronde nog niet weg doen en vinden nu wel hun weg naar een ander, kringloop of stort.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.