Drain - Familiewerk
23044
post-template-default,single,single-post,postid-23044,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Drain

En heel snel na mijn vorige blog kreeg ik een oproep van het ziekenhuis voor het plaatsen van een drain tussen mijn nier en blaas. Een dagopname zou het worden. Maar het plaatsen van de inwendige drain mislukte helaas. In de verkoeverruimte al, kreeg ik te horen over de mislukte ingreep en dat er een externe drain geplaatst ging worden, dat kon pas een dag later. Het drong op dat moment niet goed tot mij door wat dit in zou houden.

 

Na twee nachtjes in het ziekenhuis ben ik weer thuis en verrijkt met een extern reservoir waarin mijn urine terecht komt. Via een gaatje in mijn rechterflank loopt een slangetje naar het reservoir op mijn dijbeen.
Uiteraard is dit wennen en weer wat inleveren van onze vrijheid, want elke drie dagen moet de drain vervangen worden.

 

Over een paar dagen gaan we weer naar het ziekenhuis voor het testen van mijn nierfunctie en voorlichting over de nieuwe chemo en de daarmee gepaard gaande bijwerkingen. Ik begin er tegen op te zien.
Verheugd ben ik over de inzet van artsen en verzorgend personeel. Alhoewel er veel mensen komen en gaan op de afdeling waar ik lag, is de aandacht en warmte voor mij als patiƫnt en mens hartverwarmend en indrukwekkend. Hulde!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.