Aanpassen, overgave - Familiewerk
22964
post-template-default,single,single-post,postid-22964,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Aanpassen, overgave

Aanpassen, dat is wat wij al maanden doen. Aanpassen aan mijn nieuwe vermogen of capaciteit, aan dat wat ik nog kan. En we worden er goed in….:)
Nu we op reis zijn moeten we ons opnieuw aanpassen. Doel van onze reis was Griekenland…….  Het virus gooit roet, ook in ons eten.

Afgelopen zaterdag waren we zo’n 360 km ver in Hongarije en sliepen bij een speeltuintje omdat onze beoogde camping gesloten bleek. In de vroege zondagochtend kregen we een appje van mijn broer (is eigenaar van camping in Oostenrijk) dat Oostenrijk ‘op slot’ zou gaan. En dit was voor ons een belangrijk maar ook vervelend bericht. We wilden ten alle tijde over land terug kunnen naar Nederland mocht dat gezien mijn gezondheid nodig zijn.  En dat werd door de sluiting van de grenzen naar Oostenrijk lastig tot onmogelijk. Tsjechië was al dicht.

 

Dus, camper ingepakt en op weg, via de kortste route terug naar Oostenrijk.  Nieuw doel, het plaatsje Rust aan de Neusiedler See. Deze prachtige plaats kenden we al uit een eerdere reis en we rijden met hoger-dan-anders snelheid naar de grens. Bij de grensovergang Hongarije-Oostenrijk geen enkele controle, geen wachttijd, niks. Vroeg in de middag zijn we in Rust, we zoeken een parkeer/slaapplaats op en na de late lunch wandelen we in het zonnetje op ons gemak door Rust.

Dan ontvangen we van meerdere kanten een bericht dat ook Duitsland de grenzen vanaf maandagmorgen 08:00 gaat sluiten……… Wat nu!

 

Goed dat we even rustig gewandeld hebben, onze hoofden zijn helder.  We besluiten de kortste route naar Duitsland te nemen, richting Passau. Drie en een halfuur tuffen nog. Eigenlijk hebben we er, na de haastige tocht van vanmorgen, geen zin in, maar ja.
’s Avonds rond half acht parkeren we de camper op een parkeerplaats in een dorp, net over de grens, in Duitsland. We eten wat goulashsoep en vallen dan moe in slaap, blij dat we in Duitsland zijn.

 

Op maandagochtend zijn we naar Kirchham gereden en staan daar nu op een luxe camping, we doen ff niks meer. De komende dagen belooft het hier 18 tot 20 graden te worden en we blijven die dagen op deze camping. De winkels zijn hier nu dicht (supermarkten wel open) en de camping (in Oostenrijk werden alle gasten ‘verjaagd’, daar moesten de campings ook dicht) blijft vooralsnog open.
We overwegen om komende zondag richting Nederland te reizen en dan naar huis.

 

Laatste aanpassing: we reizen morgen naar huis. In Beieren blijken veel geïnfecteerden en we willen ons veiliger voelen dan nu.

We zien elkaar!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.