Werk? - Familiewerk
22682
post-template-default,single,single-post,postid-22682,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Werk?

Wil ik weer aan het werk? Het is een vraag die ik mij zo af en toe stel. Ik realiseer mij steeds vaker wat een prachtige baan ik heb, misschien moet ik wel zeggen had. Echter zover ben ik nog niet! Wanneer ik aan mijn werkplek denk vind ik het lastig om te veronderstellen dat ik er weer kan gaan zitten. Ik merk aan mijn cognitie dat het processen in mijn hoofd meer tijd vergt, dat ik soms woorden moeilijk kan vinden en dat schakelen tussen taken langer duurt. En dit zijn juist de zaken die wij als verkeersleider onder meer nodig hebben om het werk te kunnen doen. Vermoeidheid speelt uiteraard ook een rol, lang aan één taak wijden is lastig geworden, de focus loopt als vanzelf bij mij weg.

Er is ook een andere kant aan dit verhaal. Soms voelt het heel prima om de relatieve rust die ik nu ervaar door te zetten. Geen 210 km per dag meer rijden, geen druk om op tijd te komen, geen ‘verplichte’ e-learnings (wat een hekel heb ik aan die wijze van leren) meer tot mij nemen , geen mededeling meer lezen, geen trainingsbulletins meer lezen en toepassen, geen keuring meer, geen refresch cursus meer, geen werkoverleg meer, geen simulator sessie meer.  Wat een zalige rust brengt dit met zich mee, geweldig.

Een bezoekje aan ‘zaal’, mijn werkplek, vind ik al lastig. Op 12 januari zet ik mij er toch toe om dat even te doen, ook omdat Jannie nog niet eerder in mijn carrière de zaal bezocht heeft vinden wij dit waardevol.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.