Emmerlijst - Familiewerk
22506
post-template-default,single,single-post,postid-22506,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Emmerlijst

Een vraag die ik gesteld kreeg, vlak nadat de diagnose gesteld werd; ‘heb je een bucketlist?’

Een mooi vraag maar aan een lijst of activiteiten had ik tot aan dat moment niet aan gedacht, daar was het akelige nieuws nog te vers voor. De emoties hadden de overhand en van helder nadenken was helemaal geen sprake. Ik had veel sneller een ‘fuckitlist’ over van alles en nog wat.
In de weken erna moest ik toch regelmatig aan deze vraag denken. Er was niks, het was gewoon leeg en toch bleef de vraag mij achtervolgen. Moet het, perse nog iets ondernemen, moet ik nog een doel hebben? Geen idee, ik wilde gewoon niks.

 

En toch komen er langzamerhand een paar dingen bovendrijven die ik nog zou willen en ik ben ontroerd als ik er aan denk dat ze nog waarheid zouden kunnen worden. Het gaat dan vooral om dingen samen doen.

 

Een concert bijwonen van Andr√© Rieu. Meedoen met een hele grote ‘drumcirkel’, een paar jaar geleden maakte ik uit een essenstam een hele mooie en forse drum en heb een paar keer aan een ‘drumcirkel’ meegedaan, geweldig!
Een midweek of lang weekend verblijf met het gezin en aanhang in een groot vakantiehuis, samen koken en samen-zijn. Het wandelen van de LAW ‘het Pionierspad’ (Steenwijk, Muiderberg, 217km). Deze wandeling heb ik ooit alleen gedaan en nu wil ik deze graag met Jannie afleggen in vanzelfsprekend wat kortere etappes. Bijwonen van een taptoe. Nog een keertje een heel mooie rode wijn drinken (Amarone, big red)¬† met een flinke portie bitterballen erbij en in het voorjaar een vliegreisje naar de Peloponnesos in Griekenland of omgeving Malaga in Spanje.

 

Ik heb nog geen tijd om dood te gaan, zoals je ziet. Dus de koe maar bij de horens gevat en dingen uitgevoerd, stippen op de horizon!

Voor het bijwonen van het concert van Rieu hebben we inmiddels kaarten gereserveerd, de drumcirkel doe ik al op 17 november bij ons in de buurt (groot!) en het eerste deel van de wandelroute ligt klaar.

 

 

 

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.