Mijn lijf - Familiewerk
22516
post-template-default,single,single-post,postid-22516,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Mijn lijf

Aan het uitblijven van mijn blog valt wellicht af te leiden dat de afgelopen dagen nogal intensief waren. En dat is ook zo…..maandag en dinsdag, de 1e twee dagen van de 2e chemokuur vielen nog wel mee. Ik kon gewoon eten, had zelfs veel trek en ik voelde me wel brak en moe maar dat was te doen.
Woensdag en donderdag waren heftiger dan tijdens de vorige keer, totaal geen eetlust en zwak en misselijk. Doordat ik nauwelijks eet of weet binnen te houden zakt mijn gewicht verder weg.
Vandaag begon, na een merkwaardige nacht met allerlei korte dromen, redelijk goed, ik voelde me fitter dan gister en wilde wel een en ander eten. Maar direct na het ‘medicijnen rondje’ in ochtend werd het alweer lastiger.  Ik hoop maar dat het avondeten beter gaat.
Vanmiddag fijn bezoek gehad van twee collega’s en een kort deel van het gesprek over mijn werk deed mij verrassend goed. Wat een pracht baan heb ik!

 

 

‘Mijn lijf’, staat er als titel boven deze blog. ‘Mijn’ zegt dat het van mij is, mijn eigendom, mijn bezit. Maar wanneer het lijf echt van mij zou zijn dan zou ik deze ellende niet laten gebeuren. Ik bedoel hier dat ik mij dan niet ziek zou laten maken door ‘iets’. Ik zou het uiteraard niet toestaan.  En nu ik ziek ben ontdek ik, nog sterker dan eerst, dat ik niet eens zoveel invloed heb op alles wat er van binnenin mijn lijf gebeurt. Het gebeurt gewoon. Ik heb wel enige invloed op mijn lichaam, maar geen zeggenschap.

En wat is eigenlijk wel van mij? Mijn gedachten? Mijn bezit? Mijn vrouw of kinderen? Mijn gevoel? Vrienden?

 

 

Nu ik bovenstaande teruglees knaagt er iets in mij. Iets klopt er niet aan bovenstaande tekst, het is rationeel bedacht en getypt. Ik weet niet goed wat en type mijn gedachten even door.
Hoe zou het zijn als we WEL alle invloed hebben op ons gehele welzijn. Dat ik en jullie volledig en diep bewust zijn over alles wat we doen, hoe we leven, wat we eten en hoe we ons lijf en psyche in goede conditie kunnen houden. Hou zou het zijn als we instaat zijn om onszelf volledig te volgen om te doen wat goed voor ons is. Zouden we dan niet een slag kunnen maken in onze levensstijl en levenspeil?
Misschien kunnen we dat (nog) niet of niet meer.

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.