Huisarts op bezoek - Familiewerk
22459
post-template-default,single,single-post,postid-22459,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Huisarts op bezoek

Tijdens een gesprek met de maatschappelijk werkster in het ziekenhuis werd ons al gauw duidelijk dat een gesprek met onze huisarts in dit stadium zinvol kan zijn. Bij het maken van een afspraak wilde ik persé een arts op bezoek die actieve euthanasie ondersteunt en uitvoert.

Al jaren ben ik lid van NVVE (Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde) omdat ik het een recht vind om waardig te sterven.
Met mijn lidmaatschap ondersteun ik hun streven naar waardigheid in de laatste levensfase.

Maar als ik eerlijk ben naar mezelf; ‘ik heb gewoon angst voor pijn’.

Gisteren was de huisarts hier en haar bezoek was voor ons verhelderend en geruststellend. Het gesprek verliep bijna licht met af en toe emoties. We hebben gesproken over pijnbestrijding, levenseinde en de (on)mogelijkheden die daarbij horen.
We kregen wat huiswerk mee om als gezin over te praten. Geen fijne onderwerpen wellicht maar bij de keuze die ik en wij nu willen maken, hoort het erbij.

In deze periode waarin ik onvermijdelijk moet loslaten (later meer), omdat bijvoorbeeld werkzaamheden niet meer kunnen, was er in dit gesprek zelfs weer iets van een houvast, iets van controle terugkrijgen op dat wat nog komen gaat.
Een echte controle is het uiteraard nooit, het gaat om verwachting, om hoop.

Hoe het nu gaat; we hebben fijn bezoek gehad vanochtend van familie en door een tip van de huisarts over het juiste medicijn gebruik gaat het vandaag goed met eten. Mijn hele leven nam ik slechts bij uitzondering een paracetamol en nu staat er een bak vol met allerlei medicijnen waar ik maar lastig mee om kan gaan. Preventief slikken moet ik nu om allerlei verschijnselen (bijwerkingen ook!) te voorkomen. Meestal reageerde ik achteraf en bleef dan maar achter de feiten aanlopen.  Nu op weg naar de bank voor een vroege middag dut!

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.