Dat is verkeerd - Familiewerk
22415
post-template-default,single,single-post,postid-22415,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Dat is verkeerd

Vandaag de dag voor een endoscopie. Een buis die door de keel naar binnen wordt gelaten en daar opnames maakt van de slokdarm en maag. Het onderzoekje is onprettig om ik enorm moet kokhalzen om van de buis af te komen, maar helaas dat lukt niet. Na 3 minuten ‘binnenkijken’ wordt de buis met camera uit mijn slokdarm gehaald, wat een opluchting! Jannie kijkt vanaf een stoel mee op de monitor en zag allerlei enge dingen.

Nog binnen een minuut is de arts bij ons in het spreekkamertje naast de onderzoeksruimte en legt uit dat hij zelfs zonder verder pathologisch onderzoek wel kan zien dat het een ‘verkeerde tumor is’, een kwaadaardige die er al een tijdje zit. De tumor is gaan groeien in de slokdarm en heeft deze vernauwd. Bij slikken van wat groter brokken blokkeert de tumor de doorgang en dat geeft behoorlijke slikklachten. Hij legt ook uit dat als er uitzaaiingen zijn er geen genezing meer mogelijk is en een palliatief traject wordt ingezet. Uitzaaiingen kunnen aangetoond worden in een gecombineerde CT PET scan.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.