NLP, wat is het ? - Familiewerk
38
post-template-default,single,single-post,postid-38,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

NLP, wat is het ?

De drie letters NLP staan voor Neuro Linguistisch Programmeren.
NLP houdt zich bezig met processen in jou die (nog) onbewust zijn. Deze onbewuste processen liggen aan de basis van communicatie en veranderingsprocessen.
NLP gaat over de de verbinding die er tussen ons zenuwstelsel en ons taalgebruik bestaat en het effect daarvan op ons gedrag. De centrale vraag is : ‘Waarom en hoe doet iemand wat hij doet?

NLP wordt onder meer gebruikt

  • voor persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit
  • om door gebruik van bewust taalgebruik de innerlijke beleving van jezelf en van anderen te veranderen c.q. aan te passen
  • om intenser contact op te bouwen met jezelf en met anderen (wie ben ik?)
  • om bewust en effectief gebruik te kunnen maken van non-verbale communicatievaardigheden
  • om krachtige ankers aan te brengen die onmiddellijk zelfvertrouwen, creativiteit, alertheid en prestatievermogen beschikbaar maken

Hoe jij de wereld ‘representeert’ (ziet), is enkel je eigen interpretatie. Het is jouw beeld van de werkelijkheid, en daar handel en denken je naar. De woorden die je gebruikt zijn niet hetzelfde als de gebeurtenis of het voorwerp die ze representeren.

Wanneer wij in staat zijn het bovenstaande diep te beseffen dan zou de wereld er anders uitzien. Ruzies en oorlogen behoren dan tot het verleden. Meningsverschillen zullen er dan blijven, maar kunnen naast elkaar bestaan zonder tot meer ellende te leiden.

Om dit principe in je leven te integreren is het nodig om jouw onbewuste acties, gedachten en gedrag om te zetten (transformeren) in bewuste acties.
Dit transformatie proces is prachtig, indrukwekkend, enorm ingrijpend en je zult erdoor veranderen. Al jaren gebruik in NLP naast andere methodieken om mensen de gewenste verandering te laten ervaren.

 

Ieder heeft zijn eigen model van de wereld

Tags:
No Comments

Post a Comment