Tafelopstelling

Wanneer een tafelopstelling?

Ik kan voor jou niet beantwoorden welke vorm voor jou meer werkbaar is, een opstelling met een groep of individueel door middel van een tafelopstelling . Wat kan helpen om je antwoord te vinden is om je voor te stellen dat je het ene doet en voor te stellen dat je het andere doet. Vaak krijg je hierdoor een helder antwoord dat past bij je innerlijke bereidheid en dat waartoe je in staat bent.

Een tafelopstelling doen wij één op één en ik gebruik daarvoor voorwerpen die beschikbaar zijn of die in mijn praktijkruimte aanwezig zijn. Uiteraard kunnen wij in deze vorm niet beschikken over de informatie van representanten, hun taal en lichaamsbewegingen. Het is voor ieder anders welke vorm van de opstellingen beter werkbaar is. Wel krijg je bij een groepsopstelling veelal de gelegenheid om representant te zijn in het systeem van een ander, dit ontbreekt uiteraard bij de tafelopstelling. Het representant zijn levert jou eveneens mooie inzichten op, je wordt niet voor niks gevraagd om een representanten rol te vervullen.

Een tafelopstelling kan in aanwezigheid van levenspartner of relatie gedaan worden en geeft de ander inzicht in jouw familiesysteem. Dit inzicht geeft veelal herkenning een daarmee begrip.

Inschrijfformulier

Naam*
E-mail adres*
Onderwerp*
Bericht*