Mediation

Thuis zou thuis behoren te zijn, saamhorigheid en met elkaar het leven aangaan en beleven.
Soms wil dit echter niet meer en kom je erachter dat er al langere tijd onderhuidse spanningen zijn.
Is er nog een wil om samen verder te gaan, is er nog een toekomst. Of wil je samen maar apart van elkaar verder leven?  Wanneer er kinderen zijn blijft er hoe dan ook een verbinding bestaan en zijn goede afspraken over de omgang noodzakelijk.

In een mediation traject kijken we naar de haalbaarheid van jullie wensen. Ik luister naar alle partijen en dien meerdere belangen. Ik ben meerpartijdig betrokken en ga met jullie op zoek naar de mogelijkheden om contact te blijven houden. Die mogelijkheden zijn er trouwens meer of vaker dan gedacht.

Mijn expertise gaat over de emotionele-, fysieke- en mentale gevolgen die zich uiten in jouw gedrag als er sprake is van een scheiding of verbroken relatie.  Hoe kan jij jezelf staande houden in de chaotische achtbaan van gevoelens die dan ontstaan is. Hoe blijf je functioneren en de balans houden om verstandige besluiten te nemen.

Een partnerrelatie die eindigt, verbroken contacten tussen jou en je ouders of tussen jou en de kinderen, problemen tussen broers en zussen. Ze grijpen diep in jouw belevingswereld en maken dat de grond onder je voeten kan verdwijnen.

Een contacttraject zoals ik de mediation liever noem, kost tijd en dat is wat we onszelf soms niet gunnen. Het moet allemaal op korte termijn weer in orde komen. Beschadigde relaties hebben tijd nodig om te helen, veel tijd nodig om te helen. Besef dat het vinden van rust je deze tijd op levert en dat het vinden van balans dus op zich al helend werkt, juist ook in de beschadigde relatie.

Soms blijkt ook dat een relatie niet meer te redden is. Je kiest er dan voor om uit het gezin of uit de familie te stappen, dat is spannend en vereist veel van je krachten. Ook hierin kan ik je begeleiden om de kracht te vinden om jouw keuze te kunnen volgen.