JIJ

terugkijken

Waar loop jij nu tegen aan in het leven? Wat zou je nog willen met je relatie, waar verlang je zo naar en wat mag er nog veranderen? Hoe is het als je omkijkt, is het oké of wil je er wat aan doen?
De stroefheid in contact met sommigen, waar heeft dat allemaal mee te maken en wat kan je er aan doen?

En zo zijn er nog meer zaken waar je mee kunt zitten en waar je last van hebt. Je hebt al eens wat trainingen en cursussen achter de rug en iedere keer denk je; “nu snap ik het en hier ga ik wat mee doen!” En na een paar dagen is dat euforische gevoel al weer weg en ga je verder zoals het altijd was, je worstelt gewoon verder.

Het wordt dan wellicht eens tijd om verder te kijken of beter gezegd om eens achter je te kijken. Waar kom je vandaan, hoe zit het eigenlijk met jouw  familie, wie zijn ze en wat is jouw plaats in het gezin van toen en van nu? Achterom kijken brengt niks, er is geen verleden of toekomst zegt Eckhard Tolle in “De Kracht Van Het Nu”, er is alleen maar nu. Wij gaan ook niet achterom kijken, we gaan het aankijken, daadwerkelijk kijken en zien wat er was.

Jarenlang ervaring met familieopstellingen wijst uit dat het helend is om op een andere manier naar je familiesysteem te kijken.  Een zodanige manier dat je inzicht krijgt, een nieuw inzicht waar je mee verder kunt in dit leven. Het biedt je steun, een bedding in het geheel dat familie heet, jij mag je welkom voelen.

Welkom in dit leven.