Ervaringen

Jolanda uit Zwolle

Een tafelopstelling heb ik gedaan met Lego poppetjes en ik vond het eerst heel raar. Bij de eerste vraag over mijn moeder moest ik al huilen en dat duurde lang. Na afloop hebben we een stukje door de appelbomen gewandeld en uitgewaaid. Daar kon ik weer even op adem komen en het bezinken zal nog wel even duren. Ik vond het heel verrassend en ben blij dat ik dit gedaan heb, er zijn weer puzzelstukjes over mijzelf op de plaats gevallen.


Deelneemster aan (coach)wandeling

Het was op een dijk, met mijn voeten in het gras dat ik het gevoel kreeg dat mijn gedachten, dat mijn hoofd zijn grip op mij een beetje los liet. Een paar minuten voor dat we klaar waren met wandelen zuchtte mijn hart en maakte ik de balans op.

Hand in hand met mijn man.
Een hoofd wat pijn deed van het denken.
Een hart wat pijn deed van het voelen.
Een mond die zweeg.

Ja… het was goed.


Sandra uit Emmeloord; opstelling

Bedankt voor de prachtige dag gisteren.  Ik heb heel veel inzichten gekregen en ik voel me echt ontzettend opgelucht…..
ben heel blij dat ik mee gedaan hebt.  Heb heel erg het gevoel dat ik ‘iets’ achter me gelaten heb en dat ik weer wat beter bij mezelf ben en weer blijheid vrolijkheid en een beetje geluk kan voelen…
Heel erg bedankt voor deze dag…


Familieopstelling; Berry en Tamara, het was een bijzondere middag voor ons alle twee. Voor mezelf kan ik zeggen ook wel met een verrassende wending. We houden er een goed gevoel aan over. Zo af en toe popt er wat op en praten we er over. Er gebeurt nog van alles. Dat weten we, dus nu maar even rustige dag proberen te hebben. Bedankt en waarschijnlijk tot een volgende keer.


Ik heb de familieopstelling mee mogen maken.Er ging voor mij een wereld open waarvan ik dacht dat ik daar nooit uit zou komen. Nu weet ik dat je dingen los mag/kan en moet laten om een een opening te krijgen. Weet nu waarom ik zoveel angst heb en waarom ik die bevestiging als maar nodig denk te hebben, ja DENK te hebben. Ga gerust heen en laat het over je heen komen, heb ik ook mogen doen. Zie nu ook in dat er zoveel leed vooral lichamelijk door iets wat je heel onbewust dwars zit of wat je niet begrijpt met je doet .


Ria uit Emmeloord; representant

Gisteren was ik aanwezig bij een familieopstellingdag in het mooie Oud Kraggenburg. Het was een bijzondere ervaring. Ik ben dankbaar dat ik een bijdrage kon leveren aan het inzichtelijk maken van knelpunten in familie- lijnen en systemen van enkele deelnemers. Tamara en Berry schepten een sfeer van vertrouwen en rust. We leken net één grote familie.
Niets was vreemd of raar of eng maar juist fijn en heel herkenbaar. Niets moest, je kon helemaal jezelf zijn. Ik wil het iedereen aanbevelen die vast zit in een familie patroon en dit graag wil doorbreken. Iedereen die vast zit hierin en graag verder wil.


Jeroen Keijmel uit Utrecht;

Samen met een vriendin ben ik naar een familieopstelling van Tamara en Berry geweest. Zonder verwachtingen ben ik hier heengegaan, maar toch nieuwsgierig.Ik heb de bijeenkomst ervaren als iets heel bijzonders en het heeft me inzicht gegeven in de relatie tussen mij en mijn familie. Met deze wetenschap ervaar ik hierdoor meer ruimte in onze relaties waardoor verbinding en wederzijds begrip een kans krijgt.
De begeleiding door Berry en Tamara heb ik als heel prettig ervaren, ze treden echt op als begeleiders van het proces en geven deelnemers de volle ruimte en stellen de juiste vragen. Voor aanvang van de bijeenkomst benadrukte Tamara dat de gebeurtenissen en openbaringen binnen het vertrouwen van de groep mogen blijven. Ik vond het goed dat dit even werd benoemd.


Nogmaals bedankt voor deze dag. Voor mij een enorme stap voorwaarts.

Bij jullie heb ik voor het eerst een familieopstelling gedaan. De hele dag was vol warmte en zorg, maar ook van emotie, onverwachte momenten en uitkomsten.

Nu een week na de familieopstelling kan ik ook zeggen dat deze vorm van therapie echt werkt. Niet van jezelf houden, betekent voor mij dat je jezelf altijd maar weggeeft, te laat je grens aangeeft. Het gevolg dat mensen ver over je grenzen gaan en je gebruik, c.q. misbruiken of uitbuiten. De afgelopen week heb ik heel sterk ervaren dat dit voorbij is. Het woordje “nee” bestaat echt, ook voor mij. Dit ook nog zonder dat je eigen geweten dan gaat knagen. Je raakt niet meer zo uitgeput omdat je altijd maar voor een ander aan het rennen ben. Er zijn nu zelfs momenten op de dag dat ik echt tijd voor mezelf heb. Voor mij zal er zeker nog een familieopstelling volgen.

Gerdi Wicherson uit Emmeloord;

Ik heb jullie dag als representant in familie opstellingen als positief ervaren.
Voor mij was het niet nieuw en dat maakt dat je misschien met een verwachting aan de dag begint. Ik heb dat voor mezelf losgelaten omdat ik weet dat geen opstelling het zelfde is en geen opsteller het zelfde handelt.

Ik heb jullie als integer en liefdevol ervaren en mensen die weten waar ze het over hebben! En elkaar mooi en respectvol aanvullen.Verder hebben zich hele mooie waardevolle inzichten ontvouwt waar de deelnemers weer een stukje verder mee kunnen.

Ik kan het een ieder aanraden die eens wat verder wil kijken in z’n familie systeem.
En dat op een geweldige locatie!